Ajankohtaista

20.9.2016 Naiset taistelivat SM-hopean Lahteen

Naisten ja miesten field-lacrossen mitalipelit pelattiin viime viikonloppuna Helsingin Velodromilla Final Four-turnauksessa. Lahden naiset lähtivät Final fouriin runkosarjan toiselta sijalta saaden siten lauantain välierässä vastaansa yhdistelmäjoukkue West Side Unitedin (WSU). Kauden aiemmat ottelut WSU:ta vastaan ovat olleet todella tasaisia: häviö, tasapeli ja voitto. Valmentaja Anna Rasan tavoite lauantaille oli selkeä: ”WSU on voitettava. Ei meillä ole muuta vaihtoehtoa”.

Naisten joukkue on parantanut peliään kauden aikana peli peliltä, ja siten myös pelaajien itsevarmuus ja pelirohkeus on kasvanut. Joukkue hitsautui kauden aikana entistä paremmin yhteen, mikä näkyi etenkin loppukauden peleissä. Joukkue on treenannut ahkerasti läpi kauden, suurimpana tavoitteenaan voittaa kauden lopussa häämöttävä välieräottelu ja päästä finaalipeliin.

Välieräottelu käynnistyi kello 14:00, ja alkoi tasaisella väännöllä pelin pyöriessä kentän molemmissa päädyissä. WSU nappasi monet aloitukset itselleen, mutta Lahden loistava karvaus mahdollisti useat pallonriistot keskikentällä. Pelin alku oli maaliton, ja ensimmäisen maalin iski WSU reilun 10 minuutin kohdalla. Vastaiskuna tälle Lahden Suvi ”Ärrä” Rantapuska rankaisi ajassa 14:02. #9 Fanny Sutela vei Lahden 2-1 johtoon ensimmäisen erän lopulla, mutta WSU tasoitti juuri erän loppua, ja erätauolle mentiin 2-2 tasalukemissa.

Erätauolla valmentaja antoi ohjeita pelin hienosäätöön ja tsemppasi henkisesti pysymään pelissä mukana. Jalkaa Lahtelaisilla riitti, ja tasainen ensimmäinen erä motivoi laittamaan astetta isomman vaihteen silmään seuraavaan erään. Toisella puoliajalla nähtiin edelleen hienoja karvauksia, tuplauksia ja sitä asennetta, joka voitonhaluisilla pelaajilla tuleekin olla. Maaliverkkoa heilauttivat vielä toistamiseen Ärrä, #23 Sofia Tähtinen ja Anna Perttola. Ikävä kyllä, vastustajakin sai aina annettua samalla mitalla takaisin, ja peli päättyikin 5-5 tasalukemiin. Ottelu meni siis jatkoajalle.

Naisten lacrossessa jatkoaika tarkoittaa käytännössä sitä, että pelataan 2x3 minuuttia, jonka jälkeen katsotaan maalitilanne uusiksi. Mikäli kumpikaan ei ole tehnyt tuona aikana maalia tai molemmat ovat tehneet saman verran, jatketaan vielä 3 minuuttia ”äkkikuolema”-tyyppisesti, eli se kuka tekee ensimmäisenä maalin, voittaa ottelun. Jatkoaika kysyy siis pelaajilta paitsi henkistä kanttia, myös taitoa tehdä nopeita ratkaisuja. 3 minuuttia tuntuu kentällä ollessa puolet lyhyemmältä!

Jatkoaika puhallettiin käyntiin, ja ensimmäiset kolme minuuttia hujahtivat kuin siivillä, maalittomina. siirryttiin heti toiseen 3 minuutin osuuteen, ja monen pelaajan kädet alkoivat jo hikoilla äkkikuolema-ajatuksesta, joka seuraavaksi olisi luvassa, mikäli maaleja ei tulisi. Lahtelaisten onneksi nopsajalkainen #14 Erika Nykänen pääsi viilettämään WSU:n maalille ja iski pallon verkkoon vain 30 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä. Jatkoajan viimeiset 30 sekuntia olivatkin sellaista intervallitreeniä sydämelle, että heikompia hirvittää. WSU pääsi maalipaikalle vain 10 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä, mutta hyvällä itsevarmuudella pelannut maalivahti #8 Eeva Keto torjui alas kohdistuneen vedon ja sai pallon itselleen. Ottelu päättyi siis lopulta jatkoajalla Lahden 6-5 voittoon. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin, ja syystäkin, päänsä kylmänä pahassa paikassa pitänyt Erika Nykänen.

Lahtelaiset varmistivat siis pääsyn sunnuntain finaaliotteluun, jossa vastaan asettui hallitseva suomenmestari Helsinki Chiefettes. Sunnuntain valjetessa Lahen naisten mieliin alkoi hiipiä jännitys tulevasta pelistä. Kaikki tiesivät, että avaimet voittoon olivat omissa käsissä, ja että peliin lähdettäisiin nöyristelemättä ja rohkealla pelillä. Finaaliotteluun saatiin paikalle myös jonkin verran yleisöä, mikä oli mukavaa - kannustushuudot ja kohahdukset kuuluivat kentälle asti. Edessä oli Lahden joukkueen ensimmäinen kultamitalitaisto, ja siihen lähdettiin hyvällä fiiliksellä.

Peli pyörähti nopeammin käyntiin maalien osalta kuin edellispäivän WSU-peli, ja Lahden ensimmäinen maali kirjattiin ajassa 2:27. Pelin ensimmäinen puoliaika oli melko tasaista, pallon ollessa hieman enemmän Lahtelaisten hallussa. Ottelun ensimmäisen puoliajan pistejakauma kertoo, että Lahdella on paljon maalinikkareita. Erätauolle mentiin nimittäin 6-4 johtoasemassa, ja Lahden kaikki maalit olivat eri pelaajien tekemiä. Erätauolla monen päässä pyöri ajatus siitä, että voitto on nyt oikeasti käsillä, pitää vain pitää pää kylmänä ja peli järkevänä. Ajanpeluu aloitettaisiin osittain jo nyt, sillä jokainen pois pelattu minuutti veisi Lahtea lähemmäs voittoa. Toinen puoliaika ei kuitenkaan sujunut niin kuin suunniteltiin. Puolustus ei pysynyt kasassa, ja tilannetta sekoitti 5 minuutin mittainen alivoimatilanne. Pelissä alkoi näkyä Helsinkiläisten usean vuoden kokemus kovista peleistä ja niiden aiheuttamasta paineesta, mikä taas vei Lahtelaisilta paukkuja pois. Pikkuhiljaa Helsinki siirtyi johtoon, ja vei ottelun lopulta lukemin 11-8. Kotiyleisön edessä pelaava Chiefettes lähti finaaliin ennakkosuosikkina, mutta Lahden naiset voivat varmasti sanoa antaneensa helsinkiläisille kovan vastuksen.Chieffettes vs. Lahti Predators Women
Kuva: Riku Flink
Final Fourin pisteet jakautuivat seuraavanlaisesti:

#15 Suvi Rantapuska 3

#23 Sofia Tähtinen 3

#9 Fanny Sutela 2

#14 Erika Nykänen 2

#33 Suvi Onne 1

#19 Vilma Laaksonen 1

#6 Iida Ulaska 1

#79 Anna Perttola 1

Lahden puolustustaktiikkaa oli hiottu Final Four-viikonloppua varten hieman aiempaa erilaiseksi, mikä saattoi vaikeuttaa vastustajan hyökkäysyrityksiä. Puolustusta ohjasivat puheellaan hienosti jälleen kerran ”jokapaikanpelaaja” #79 Anna Perttola sekä vasta ensimmäistä kauttaan pelaava juoksuvoimainen #29 Anna-Kaisa Pykälä. Keskialueella #9 Fanny Sutela riisti kokeneiltakin pelaajilta pallon pois ja #32 Ulriikka ”Riku” Lehto teki loistavia syötön katkoja. Hyökkäyspäässä sunnuntaina kentälle loukkaantumisen jälkeen palannut #19 Vilma Laaksonen pelasi varmoin ottein ja onnistui maalinteossakin tehden Lahden kahdeksannen maalin vain kolme minuuttia ennen ottelun päättymistä.

Tässä on mainittuna yksittäisiä pelaajia, mutta jos totta puhutaan, jokainen pelaaja ansaitsisi erityismaininnan siitä asenteesta, tsempistä ja uskosta omaan joukkueeseen, mikä Lahtelaisilla näkyi tänä Final Four-viikonloppuna kentällä ja kentän ulkopuolella. Jaksettiin juosta täysillä, vaikka peliä oli jäljellä 30 sekuntia ja Helsinki oli kolmen maalin johdossa. Kannustettiin muita parempiin suorituksiin, vaikka oma peliaika olisi jäänyt suppeaksi. Juhlittiin maaleja, juhlittiin voittoa, itkettiin häviötä, mutta ne kaikki tehtiin joukkueena.
Lahti Predators Women SM-hopeaa 2016

Lahti Predators Women kiittää kaikkia kaudella 2016 mukana olleita: pelaajia, valmentajia, tuomareita, yhteistyökumppaneita, yleisöä.. ISO KIITOS!

Olkaahan valmiina ensi kauteen, oranssipaidat tulevat takaisin entistä vaarallisempina! :)


16.9.2016 Final Four edessä, huikea kausi takana

Lahden lacrossenaiset kokoontuivat eilen kauden 2016 viimeisiin treeneihin, sillä edessä on enää Final Four-viikonloppu, joka pelataan tänä vuonna Helsingin Velodromilla. Velodromin, tuttavallisemmin Velon, kentälle kokoontuvat tulevana viikonloppuna sekä naisten että miesten field-lacrossejoukkueet taistelemaan mitaleista.

Kuluneiden viikkojen aikana Predators-naiset ovat hioneet taktiikoitaan lauantain peliä varten, jolloin tavoitteena on voittaa WSU välieräpelissä. Välieräpelin voitto takaisi Lahtelaisille paikan sunnuntain kultamitalipeliin. Mikäli WSU on lauantaina parempi, niin Lahti taistelee sunnuntaina pronssimitalista.

Kausi 2016 alkaa siis olla paketissa. Lahden naiset aloittivat treenaamaan marras-joulukuussa alkeiskurssin loppumisen jälkeen, eikä treenitauko sopinut tänä vuonna aikatauluihin. Jossain vaiheessa kesää monista pelaajista alkoikin tuntua, että treenimäärät ja treenien viemä aika oli liikaa, ja motivaatio lajia kohtaan alkoi laskea. Kriisipalaverin jälkeen joukkue kuitenkin palasi entistä vahvempana ja paremmalla joukkuehengellä. Tämä näkyi suoraan myös kauden muutamassa viimeisessä pelissä, jossa joukkue nosti osaamisensa tasoa alkukauden peleistä.

Joukkue treenasi koko kauden 2-3 kertaa viikossa n. 3 tuntia kerrallaan. Kyselin joukkueen fiiliksiä kuluneesta kaudesta, ja vastaukset olivat pääasiassa ”treenintäyteinen” tai ”pitkä ja hikinen”- tyyppisiä. Useamman suusta on myös kuulunut mystisistä itkukohtauksista treenien jälkeen, kun on vaan niin väsynyt. Noh ainakaan Lahtelaisten ei tarvitse kauden jälkeen ajatella, että jotain olisi voinut tehdä enemmän. Pelaajat ovat tehneet paljon työtä treeneissä, mutta iso kiitos kauden menestyksistä kuuluu myös valmentaja Anna Rasalle. Rasa ajeli koko kauden ajan Helsingistä Lahteen vain valmentamisen ilosta, saamatta hommasta edes palkkaa. Toivotaan, että Final Four-viikonloppuna kauden aikana tapahtunut kehitys näkyy, ja tulokset ovat sen mukaisia.
Naisten viimeiset treenit kaudella 2016
Tervetuloa seuraamaan naisten välieräottelua (WSU-Predators) Helsingin Velodromille kello 14:00. Tapahtuma on ilmainen!


29.8.2016 Naiset iskivät asenteella hallitsevaa Suomenmestaria vastaan

Naisten SM-sarjan viimeiset runkosarjaottelut pelattiin aurinkoisessa Lahden Kisapuistossa viime lauantaina. Predators-naisilla oli turnauksessa tällä kertaa pelattavana vain yksi ottelu. Vastaan asteli hallitseva Suomenmestari Helsinki Chiefettes, joka on kuluneella kaudella kulkenut voitokkaana turnauksesta toiseen. Peli oli lahtelaisille tärkeä siinä mielessä, että se olisi viimeinen tilaisuus kohdata Chiefettes ennen syyskuussa siintävää Final Four-viikonloppua. Ja Final Fourissahan Lahen naisilla on tavoitteena pelata finaalissa juuri kyseistä joukkuetta vastaan!

Lahdella oli joitain suunnitelmia Helsinki-pelin varalle, mutta pääasiassa yritettiin keskittyä mentaaliseen puoleen. Aiemmin pelit Chiefettesiä vastaan ovat päättyneet jotakuinkin surullisiin lukemiin, eivätkä lahtelaiset ole päässeet kunnolla pyörittämään peliä kyseistä joukkuetta vastaan.

Lauantain peli vihellettiin alkaneeksi kello 12:00, ja Lahtelaiset saalistivatkin pallon heti aloituksesta itselleen. Helsinki ei kerennyt kissaa sanoa, kun pallo oli jo heidän maalissaan - #9 Fanny Sutela teki pelin ensimmäisen maalin ajassa 1:29. Ensimmäisen erän alku oli lahtelaisten maalijuhlaa, sillä yhdeksännen peliminuutin kohdalla Helsingin verkkoon oli paukutettu jo viisi maalia. Tässä vaiheessa peli näytti rennolta ja lahtelaisilla oli hyvä meininki. Liikaa taidettiin kuitenkin tuudittautua hyvään alkuun, sillä pikkuhiljaa Helsinki sai, melko helpon näköisestikin, tehtyä useita maalia ja kurottua maalieroa umpeen. Erätauolle mentiinkin Helsingin 7-5 johtoasemassa. Helsinkiläiset saivat tehtyä vaikeita vetoja kaukaa, jopa kaarelta, joita Lahti ei pystynyt estämään. Pelaajien jalat väsyivät edestakaisesta juoksemisesta ja puolustus ei pysynyt skarppina alkuhuuman jälkeen.

Kuva: Juha Nikula Photography
Pelitilanne Predators Women vs. Helsinki Chiefettes
Toinen puoliaika yritettiin ns. pyristellä pinnalla, ja tietenkin yrittää vielä nousta tasoihin yhä kasvavasta maalierosta huolimatta. Lahden maalinteko ei onnistunut toisella puoliajalla ensimmäisen malliin, ja loppujen lopuksi peli päättyi Helsingin 12-7 voittoon. Vaikka tappio oli karvas, oli Lahden pelissä nähtävissä myös hyviä juttuja. Esimerkiksi aloitukset saatiin hienosti poimittua itselle Myös uusi karvaustaktiikka sujui mallikkaasti, ja jos Helsinki sai pallon, keskialueen juoksuissa pallolliseen mentiin kiinni aggressiivisesti useamman pelaajan voimin. Hyökkäyspäässä puolestaan syöteltiin hyviä syöttöjä, vaikka Helsingin puolustus oli koko ajan iholla kiinni.

Hienoja suorituksia nähtiin mm. #14 Erika Nykäseltä, joka teki ahkerasti töitä karvauksessa ja keskikentän juoksuissa. Erika myös nappasi pallon suoraan Helsingin maalivahdin avauksesta ja ihailtavalla rauhallisuudella ujutti sen maalivahdin ohi maaliin. Tärkeää työtä nähtiin myös #23 Sofia ”Mun jalat on tänään vähän jumissa” Tähtiseltä, joka jumeista huolimatta juoksi palloa onnistuneesti hyökkäyspäähän useita kertoja. Aloitukset huikean usein itselleen napannut #9 Fanny Sutela kasvatti pelissä paitsi pistetiliään, myös varmasti turhautumista vastustajan aloittajissa. Uudella pelipaikalla pelannut #6 Iida Ulaska pelasi varmaa ja rauhallista peliä, hoitaen oman tonttinsa hienosti.

Kuva: Juha Nikula Photography
Maapallotilanne Predators Women vs. Helsinki Chiefettes
Pisteet jakautuivat Lahden naisille seuraavasti:

#15 Suvi Rantapuska 3+0

#9 Fanny Sutela 2+0

#14 Erika Nykänen 1+0

#5 Jenni Vainionpää 1+0

#6 Iida Ulaska 0+1

Runkosarja on siis kauden 2016 osalta taputeltu, ja Final Four-viikonloppuun lähdetään lauantain häviöstä huolimatta hyvällä fiiliksellä. Valmentaja Anna Rasalla on jälleen selkeät ajatukset siitä, mitä seuraavien kolmen viikon aikana treenataan. ”On hienoa nähdä joukkueen kehitys alkukauteen verrattuna. Kauden ekassa Helsinki-ottelussa erätauolle mentiin 13-0 tilanteessa, josta on jo vaikeaa päästä tasoihin. Viime lauantain pelissä vastaava maalitilanne oli 7-5. Se kertoo paljon siitä, että treeneissä on tehty oikeita asioita. Toivoin tietenkin, että oltaisiin voitettu tämä peli. Pelin alkupuoliskolla kuitenkin nähtiin, millä tasolla Lahden joukkue on tällä hetkellä. Finaaleissa vaan pidetään sama fiilis loppuun saakka, niin hyvä tulee.”

Predators-naisilla on siis edessään tiukat 3 treeniviikkoa, ja kauden päättävä Final Four-turnaus pelataan Helsingissä 17.-18.9.2016. Tapahtumaan on ilmainen pääsy, tervetuloa kannustamaan Lahden naiset kirkkaimmille mitaleille!


7.7.2016 Naisilla kolmen pelin viikonloppu - miten kävi?

Naisten SM-sarjan toinen osaturnaus pelattiin aurinkoisessa Jyväskylässä viime viikonloppuna, 2.-3.7.2016. Paikalle saapuivat sarjan kaikki joukkueet, ja jokaisella oli viikonlopun aikana 2-3 peliä. Oli siis jo etukäteen tiedossa, että pelit vaatisivat paljon ja etenkin loppua kohden yhä raskaammat jalat olisi pidettävä mukana menossa, vaikka väsyttäisi. Saalistajattarilla oli normitilanteesta poiketen lauantain peleissä vain yksi vaihtomies erinäisten vamma- ja sairastapausten vuoksi. Kaksi peliä helteisessä kelissä lähes ilman vaihtoja ei tuntunut kovin hyvältä tilanteelta lähteä pelaamaan kahta kovaa matsia. Lauantain ensimmäinen peli, jota voisi myös yliajoksi kutsua, pelattiin Helsinki Chiefettesiä vastaan. Ekan pelin jälkeisen tunnin huilitauon jälkeen lähdettiin lämmittelemään yhdistelmäjoukkue West Side Unitedia (WSU) vastaan pelattavaan peliin. Sunnuntaina vastaan asettui vielä Helsinki Cherookies. Avataampas teillekin sitten vähän, mitä tarkoitan yliajolla ja mitä muissa peleissä kävi.

Ennakkoasetelma Helsinki Chiefettesiä vastaan ei ollut Lahden kannalta ihanteellinen, koska vaihtopelaajia oli vähän ja muutama kokeneempi pelaaja puuttui kokoonpanosta. Joukkue lähti peliin kuitenkin hyvällä fiiliksellä, ja oli valmis ottamaan vastaan mitä helsinkiläiset ikinä keksivätkään. Lauantain peleissä Lahti-naisten maaliin asettui kenttäpelaajanakin pisteitä niittänyt Inka Ulaska. Peli vihellettiin alkaneeksi, eikä Helsinki antanut Lahdelle armoa. Kaksi ensimmäistä maalia hujahtivat Lahden maaliin jo ennen kuin kolmas peliminuutti oli alkanut. Ongelmana oli selkeästi Lahden tottumattomuus 7 vs 7- puolustuspeliin, ja luonnollisesti myös vastapuolen taitava pallonkäsittely. Näytti siltä, että ei uskallettu ottaa riskejä, ja kumarreltiin ennakkosuosikkinakin peliin lähtenyttä Helsinkiä. Hyökkäyspeli oli sekavaa, eikä maalipaikkoja syntynyt. Pelin kulkua en osaa edes kovin tarkasti kuvata, koska se tuntui olevan maalia maalin perään - enkä puhu nyt maaleista Helsinkiläisten verkkoon.

Surullisesta tuloksesta kertonee se, että puoliajalle mentiin 13-0 lukemissa. Ensimmäinen erä oltiin siis horroksessa, ja Helsinkiläiset dominoivat peliä täysin. Toiseen erään siirryttäessä Lahden peli parantui jonkin verran, ja päästiin muutaman maalinkin makuun. Mielettömän työn koko kentän pituudella ilman vaihtoja tehnyt #23 Sofia Tähtinen palkittiin Lahtelaisista ottelun parhaana pelaajana, ja syystäkin. Näissä kovissa peleissä mitataan se, kuka jaksaa painaa vaikka lukemat ovat niinkin surulliset kuin 14-0 tai 18-3. Ottelu päättyi Helsingin 19-3 voittoon.

Helsinki-peli uuvutti pelaajia etenkin henkisesti. Pelin jälkeen huilattiin noin tunnin verran ja siirryttiin alkulämppäämään seuraavaa peliä varten. WSU pelasi pelin Helsinki Cherookiesia vastaan juuri ennen Lahti-peliä, joten jalka painoi varmasti heilläkin. Lahden kokoonpano WSU-peliin oli sama kuin Helsinki-peliinkin. Ei aikaakaan, kun pilli vihelsi jälleen ottelun alkamisen merkiksi. Tällä kertaa Lahti oli heti pelissä mukana: #5 Jenni ”Kettu” Vainionpää sai syötön maalin eteen ja ujutti pallon vastustajan maaliin ajassa 3:16.

WSU on sinänsä arvoituksellinen joukkue, että sen kokoonpanosta ei koskaan tiedä etukäteen. Tällä kertaa kentällä nähtiin paljon ”vanhoja” naamoja, joita ei ole muutamiin vuosiin pelikentällä näkynyt. Lähinnä tämä helpotti WSU:n aktiivisemman kaartin vaihdatusta ja jalkojen lepuutusta pelin aikana. Peli pyöri ottelun ajan melko tasaisesti kentän molemmissa päädyissä, mutta ongelmana olivat edelleen erityisesti maapallotaistelut. Lahtelaiset hävisivät maapallot järjestelmällisesti lähes joka kerta. Luulen, että niitä treenataan vähän ahkerammin jatkossa…Mainitsemisen arvoisia suorituksia pelissä tekivät puolustaja #29 Sanna-Kaisa Pykälä, joka kerta toisensa jälkeen juoksi pallon puolustuspäästä hyökkäykseen, sekä maalivahti Inka Ulaska, joka teki hienoja torjuntoja ja avauksia.

Peli WSU:ta vastaan päättyi 6-4 häviöön. Häviö oli sinänsä karvas, että tavoitteena oli voittaa. Ei pidä jossitella vaihtopelaajien määrästä tai muustakaan, nyt kävi näin. Ensi kerralla paremmin. WSU-pelissä parhaana pelaajana palkittiin #15 Suvi ”Ärrä” Rantapuska, joka ilmeisesti Helsinki-yliajosta suivaantuneena paukautti ottelussa kolme maalia.

Lauantain kahden pelin jälkeen jokainen pelaaja oli väsynyt, nälkäinen ja pettynyt. En tiedä missä järjestyksessä, mutta nämä fiilikset, etenkin pettymys, pitää vain oppia käsittelemään ja hyödyntämään motivaatioksi tehdä ensi kerralla paremmin. Lahtelaiset viettivät mukavan illan grillaten ja saunoen mökillä. Lähes jokainen taisi myös käydä järvessä antamassa jaloille kylmäkäsittelyä :)

Sunnuntaiaamun Cherookies - ottelu alkoi kello 10:00, joten hotellissa majoittuneet aloittivat alkulämpän peliä varten melkein suoraan aamupalapöydästä päästyään. Keli oli päinvastainen kuin edellisenä päivänä, ja alkulämmittely sujuikin mukavasti kaatosateessa. Kaikkien onneksi sade lakkasi hetkeä ennen pelin alkua, ja se hieman kasvatti pelaajien fiiliksiä. Lahden maalitolppien välissä normaalisti hääräilevä #8 Eeva Keto vapautti Inkan kentälle sunnuntain peliin. Kauden aiemmassa Cherookies-pelissä lukemat olivat murskaavat 22-0 Lahden hyväksi, joten pelaajat olivat luottavaisin mielin lähdössä uuteen murskavoittoon.

Pelin alku kuitenkin osoitti, että Cherookies antoi vastusta paljon enemmän kuin kesäkuun ottelussa. Ensimmäinen maalikin meni Cherookiesin nimiin ajassa 3:04. Tämä lannisti turtuneilla jaloille pelaavaa Lahden kokoonpanoa, joskin antoi hieman lisäpuhtia taistella enemmän. Pikkuhiljaa Lahti pääsi tutulle osaamisen tasolleen ja erätauolle mentiinkin 8-2 johtolukemissa. Puolustus toimi Cherookies-pelissä hyvin, mikä johtunee myös siitä että vastustajan syötöt eivät olleet samaa tasoa kuin esimerkiksi Chiefettes-ottelussa, ja näin ollen helpompia katkoa. Ottelu päättyi lopulta Lahden voittoon 16-3. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin #20 Inka Ulaska, joka teki hienoa työtä keskikentällä ja ”muutaman” maalinkin (5).

Valmentaja Anna Rasan ajatukset viikonlopusta kiteytyivät seuraavaan lauseeseen: ”Me ollaan nyt vakiinnutettu paikkamme Cherookiesin voittajana. Seuraava homma on vakiinnuttaa paikkamme WSU:n voittajana.” Eli seuraava tavoite on selkeä, ja toivottavasti jokainen pelaaja tekee asioita sen saavuttamiseksi.

Predators-naiset kiittävät kannustajia, tuomareita ja toimitsijoita sekä järjestäjiä hyvästä turnauksesta!

Seuraavat ottelut pelataan jälleen Jyväskylässä 6.-7.8.2016. Nähdään siellä!


17.6.2016 Tasuri ja ronski voitto - naisille hieno kauden aloitus

Naisten SM-sarjan ensimmäinen osaturnaus pelattiin Helsingissä 11.-12.6., ja paikalle saapuivat uusissa peliasuissaan myös Lahden lacrossenaiset. Lauantaina pelattiin yhdistelmäjoukkue West Side Unitedia (WSU) vastaan ja sunnuntaina kentän toiselle puoliskolle asteli Helsinki Cherookies.

Predators Women joukkue

Lauantai valkeni aurinkoisena mutta viileänä. Saalistajattarilla oli päivän peliin tavoitteena pelata hyvää lacrossea, ja tehdä niitä asioita joita oltiin koko kevät harjoiteltu: karvaus, aluepuolustus, aloitukset sekä hyökkäyksen yhtenäinen pelaaminen. Pelaajissa oli aistittavissa kovaa jännitystä jo alkulämmittelyn aikana: tavallisesti niin puheliaat lahtelaiset olivat ennemminkin huonovointisen kuin innokkaan näköisiä. Alkulämpän rutiinit olivat kuitenkin hyvästä, ja pian tulikin aika kokoontua yhteen ennen pelin ensimmäistä aloitusta. Valmentaja Anna Rasa antoi joukkueelle viime hetken tsempit: ”Pelaatte vaan niin kuin ollaan harjoiteltu. Puhukaa, kannustakaa ja neuvokaa toisianne kentällä.” Sitten kajahti ilmoille joukkueen huuto ”LAHTI!” ja aloituskokoonpano asteli kentälle. Aloitukseen oltiin valittu nuorten maajoukkueessakin näpsäkästi pelannut #20 Inka Ulaska, joka on vasta viime aikoina alkanut harjoitella aloituksia. Ensimmäinen pallo saatiinkin suoraan omille, kun #15 Suvi Rantapuska nappasi pallon aloitusympyrän kaarelta. Peli näytti siis alkavan hyvin, mutta pian saatiin huomata että peli oli kaikkea muuta kuin sitä ”omaa peliä”. Peli liikkui todella paljon edestakaisin hyökkäyspäätyjen välillä, ja tämä rasitti pelaajia periaatteessa turhaan. Monet pallonmenetykset johtuivat siitä, että syöttöä ei saatu kiinni tai pallo pomppi maassa jolloin vastustaja tuli poimimaan sen itselleen. Maapallotaisteluissa oltaisiin tarvittu enemmän asennetta - sellaista asennetta, jota kuitenkin oltiin Lahtelaisilla nähty harjoitusottelussa reilua kuukautta aiemmin. Puolustus oli hieman sekaisin varsinkin pelin alussa. Loppua kohden puolustuksen puhe parani ja onnistumisia saatiin sielläkin päädyssä.

Pelin ensimmäinen erä oli Lahtelaisille masentava, sillä WSU paukutti 4 maalia Lahden ollessa vielä nollilla. Lopulta kuitenkin kapteeni #6 Iida Ulaska otti homman haltuun ja pisti pallon WSU:n maaliin, kun peliä oli pelattu reilu 20 minuuttia. Lahti sai hieman lisäpuhtia tästä, ja iskussa ollut #9 Fanny Sutela paukautti kaksi maalia lisää lyhyessä ajassa. Erätauolle mentiin lopulta WSU:n johtaessa 4-3. Erätauko meni hiljaisissa merkeissä. Valmentaja antoi vielä henkilökohtaisia neuvoja pelaajille, ja pian tuli taas aika palata pelihommiin. WSU:n maalinteko jatkui tasaisena toisella puoliajalla. Puolustuksen alimmat kenttäpelaajat #29 Sanna-Kaisa Pykälä ja #79 Anna Perttola ohjasivat muita puheellaan ja pitivät pakkaa koossa, vaikka muutama minuutin ajan puolustuspäässä pelattiin kahden alivoimalla kahden perättäisen jäähyn seurauksena. Joukkue piti päät kylmänä, vaikka tällaista erikoistilannetta ei oltu harjoiteltu koskaan aiemmin.

WSU vs Lahti Predators Women
Kuva: Helsinki Lacrosse

Hyökkäyspäässä Lahtelaiset tuntuivat olevan turhan hätäisiä. Harjoiteltuja kuvioita ei toteutettu tai ne eivät ottaneet tuulta alleen. Tästä huolimatta joukkue kipusi hienosti maali kerrallaan tasoihin WSU:n kanssa. Positiivisena asiana mainittakoon, että WSU:n pelatessa aikaa pelin loppupuolella Lahtelaiset kävivät aktiivisesti pallolliseen kiinni ja saivatkin pallon vielä itselleen. Maalitilinsä ottelussa avasivat aiemmin mainittujen lisäksi myös #32 Ulriikka Lehto, #15 Suvi Rantapuska, #5 Jenni Vainionpää sekä #20 Inka Ulaska.

Kun tuomarit vihelsivät pelin päättyneeksi, suurin osa Predatorsin pelaajista oli allapäin. #9 Fanny Sutela oli hujauttanut pallon vastustajan maaliin vain sekunti vihellyksen jälkeen, eikä maalia näin ollen hyväksytty. Lopputuloksesta ei ollut varmuutta, eikä loppujen lopuksi yllättävä tasatuloskaan tyydyttänyt pelaajien odotuksia. Myöskään valmentaja Anna Rasa ei ollut tyytyväinen lopputulokseen eikä siihen, miltä peli näytti: ”Tällaista peliä en enää koskaan halua teiltä nähdä. Te pystytte parempaan, eikä kukaan teistä voi olla tähän peliin tyytyväinen.”

Rasan sanat iskostuivatkin kaikkien pelaajien mieliin, ja sunnuntaiaamun valjetessa kaikilla oli jo paljon parempi fiilis. Jokainen oli illan aikana miettinyt, mitä kehityskohteita omassa pelissä on. Tavoitteena sunnuntaille oli pelata näiden mietteiden mukaisesti, parempaa peliä kuin edellisenä päivänä.

Cherookies-peliin lähdettiin selvästi rennommalla fiiliksellä kuin WSU:ta vastaan. Tiedettiin, että vastus ei olisi niin paha kuin edellinen, ja että keinot voittoon löytyivät omista taskuista. Automatkalla Helsinkiin oltiin jossain autossa jopa vitsailtu, että ”jospa tänään pyrittäisiin samaan kuin Chiefettes teki Cherookiesin kanssa, 29-0 voittoon”. Pelaajat eivät kuitenkaan aavistaneet, että aika lähelle päivän pelin lukemat tulisivat olemaan: Predatorsin naiset veivät Cherookiesia täysin, voittaen pelin 22-0. Maalivahti #8 Eeva Keto sai pelata rauhallisen pelin, sillä hänen mukaansa maalitolppien sisälle ei tullut pelissä yhtään vetoa.

Pelin ensimmäinen maali syntyi ajassa 4:35, kun #20 Inka Ulaska ujutti pallon vastustajan maaliverkkoon. Tästä alkoikin tasaisesti jatkunut tykitys, jonka aikana nähtiin monipuolista hyökkäyspelaamista ja hienoja syötöistä tehtyjä maaleja. Aiemmin ongelmana ollut ”yksin yrittäminen” oli poissa, ja joukkue pelasi yhtenäistä ja hyvää peliä. Ajatus siitä, että jos näin olisi pelattu lauantaina, pyöri varmasti monen mielessä. Vaikka puolustustilanteita ei montaa ollutkaan, mainitsemisen arvoista työtä puolustuspäässä teki yksi tulokkaista, #29 Sanna-Kaisa Pykälä. Nopeajalkainen Kaisa pelasi rauhallista peliä, vaikka muutamassa vastustajan hyökkäystilanteessa Lahden keskikenttäpelaajat olivat vasta matkalla puolustamaan.

Sunnuntain peli oli hyvä peli siinä mielessä, että maaleja tekivät useat pelaajat, ja yli puolet (13kpl) maaleista tehtiin suoraan syötöstä. Hattutemppuja taiteilivat #9 Fanny Sutela (5), #20 Inka Ulaska (4), #15 Suvi Rantapuska (4), #23 Ulriikka Lehto (3), #5 Jenni Vainionpää (3). Maaliverkkoa heiluttivat tässä ottelussa myös #23 Sofia Tähtinen (2) sekä ”24 Erika Nykänen (1).

Mahtava peliviikonloppu kaiken kaikkiaan - siihen sisältyi tunteita laidasta laitaan: jännitystä, ärsytystä, pettymystä, riemua, itsevarmuutta, helpotusta. Seuraavaan osaturnaukseen lähdetään virheistä oppineena, itsevarmana ja voitonhaluisena. Nähdään siis Jyväskylässä heinäkuun 2.-3. päivä!


22.5.2016 Naisille voitto kauden toisesta harjoitusottelusta

Naisten joukkue pelasi kauden toisen harkkapelinsä aurinkoisena lauantaina 7.5, kun vastaan asteli yhdistelmäjoukkue West Side United. Ensi kertaa yhdessä tällä kokoonpanolla pelaava yhdistelmäjoukkue koostuu tulevan kauden aikana Jyväskylän, Turun, Tampereen sekä Oulun lacrossenaisista. Tällä kertaa Lahdessa pelureita oli Jyväskylästä ja Turusta.

Lahtelaiset olivat asettaneet peliä varten muutamia yhteisiä tavoitteita, joista tärkein oli karvauksen harjoittelu. Karvausta oltiin jauhettu treeneissä sen verran paljon, että valmennus halusi nähdä miten se toimii käytännössä. ”Kaikille on oma roolinsa meidän karvauksessa. Kokeillaan ihan uudenlaista tyyliä, jolloin myös kokeneemmat pelaajat joutuvat keskittymään täysillä karvaustilanteessa”, valmentaja Anna Rasa kertoo. Muut tavoitteet liittyivät kommunikaatioon, aloituksiin, tuplauksiin ja hyökkäyksen rauhoittamiseen.

Aurinko porotti Mukkulan ulkonurmella, kun pelin alkuvihellys kajahti ilmoille ja lacrossenaiset aloittivat 60-minuuttisen uurastuksensa. Alku oli Lahden osalta hieman tahmeaa, ja WSU pamauttikin kaksi maalia Lahtelaisten maaliverkkoon heti ensimmäisen erän alussa. Pyöritys oli kuitenkin tasaista molemmissa hyökkäyspäissä, ja Lahden maalivahti Eeva Keto teki upeita torjuntoja koko pelin ajan. Vastustajan maaleista puhtia saanut Lahden hyökkäys teki kuitenkin vastaiskun ja erätauolle mentiin 4-4 tasatilanteessa. Mietteliäät Saalistajattaret kuuntelivat tauon aikana valmentaja Rasan ohjeita. Ohjeet olivat selvät: pysykää rauhallisena ja pelatkaa niin kuin ollaan harjoiteltu. Nämä ohjeet mukanaan naiset marssivat toiseen erään ja ottelu huipentuikin lopulta Saalistajattarien 10-8 voittoon.

Maaleja nikkaroivat Inka Ulaska (5+0), Suvi Rantapuska (4+0) sekä Sofia Tähtinen (1+0). Maalit tehtiin kaikki haastojen ja yksilösuorittamisen kautta. Tällä osa-alueella valmennus näkeekin hurjasti parannettavaa. ”Kovempia joukkueita vastaan ei välttämättä enää pärjätä yksin yrittämisellä”, Rasa perustelee. ”Joukkueen on pystyttävä pelaamaan joukkueena.”

Ottelusta voidaan nostaa selkeitä onnistumisia ja kehityskohteita. Hyviä onnistumisia saatiin maapallotaisteluista, läpijuoksuista, 1vs1 haastoista sekä aloituksista. Kehityskohteita löytyy, kuten aiemmin mainittiin, hyökkäyksestä sekä keskialueen ohjauksissa.

Kaiken kaikkiaan harjoitusottelu oli hyvä pelikokemus uusille pelaajille, ja kertausta vanhoille. WSU puolestaan luultavasti yllättää kauden alkaessa vaihtuvilla kokoonpanoillaan. Se hankaloittaa otteluihin valmistautumista - ei koskaan tiedä millaiseen peliin valmistautua.

Tästä on hyvä lähteä kohti kauden alkua. Saalistajattaret pelaavat ensimmäisen SM-sarjan osaturnauksensa Helsingissä 11.-12.6.16. Tervetuloa kannustamaan Lahen naiset voittoon!


18.4.2016 Naisten otteluaikataulut on julkaistu

Naisten SM-sarja tullaan pelaamaan turnausviikonloppuina seuraavan aikataulun mukaisesti:

11.-12.6 Helsinki
LAUANTAI
Cherookies vs. Chiefettes
Yhdistelmä vs. Predators

SUNNUNTAI
Chiefettes vs. Yhdistelmä
Cherookies vs. Predators

2.‐3.7 Jyväskylä
LAUANTAI
Chiefettes vs. Predators Women
Yhdistelmä vs. Cherookies
Predators vs. Yhdistelmä

SUNNUNTAI
Predators vs. Cherookies
Yhdistelmä vs. Chiefettes

6.‐7.8 Jyväskylä
LAUANTAI
Yhdistelmä vs. Predators
Chieffettes vs. Yhdistelmä
Chiefettes vs. Cherookies

SUNNUNTAI
Yhdistelmä vs. Cherookies
Predators vs. Chiefettes
Cherookies vs. Predators

27.8 Lahti
LAUANTAI
Predators vs. Chiefettes
Cherookies vs. Yhdistelmä
Cherookies vs. Chiefettes

FINAL FOUR 17.-18.9 Helsinki
LAUANTAI
Välierä 1 vs. 4
Välierä 2 vs. 3

SUNNUNTAI
Pronssi
Finaali


Otteluraportti: 2.4.2016 - Predators Women vs. Chiefettes-Cherookies -yhdistelmäjoukkue @ Mukkula, Lahti

Naiset pelasivat alkavan kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa viime lauantaina Mukkulan kuplahallissa. Vastaansa he saivat Helsingin lacrossenaisista koostetun sekajoukkueen, jonka riveissä nähtiin pelaajia sekä Cherookieseista että "ykkösjoukkue" Chiefettesistä. Ottelu päättyi Lahden naisille voitokkaisiin 13-2 lukemiin, mikä valaa uskoa tulevaan kauteen.

Lahti Predators Womenin riveissä on monta pelijännittäjää. Porukka viestitteli joukkueen WhatsAppiin kauhunsekaisia viestejä pitkin viikkoa, ja loppuviikkoa kohden jännitys tuntui vain yltyvän. Suotakoon se heille, olihan vastassa kovia pelaajia. Etenkin uudet pelaajat odottivat harkkapeliä kauhunsekaisin tuntein. Ensimmäisen lacrossepelinsä pelasivat lauantaina Sofia, Erika, Kaisa, Maarit ja Roosa. Jyväskylästä Lahteen siirtyneelle Suvi "Ärrä" Rantapuskalle ottelu oli puolestaan ensimmäinen Lahden pelipaidassa pelattu.

Lauantaina puoliltapäivin joukkue kokoontui pukuhuoneeseen ennen harjoitusottelun alkua, ja valmentaja Anna Rasa antoi viimehetken neuvoja pelitaktiikkaan. Valmentaja halusi kuitenkin tsempata joukkuetta pelaamaan hyvällä fiiliksellä, ja nimesi pelillisesti tärkeimmiksi tavoitteiksi sen, että "tehdään mitä ollaan harjoiteltu".

Pelikentälle siirtyessä ja ensimmäisen vihellyksen jälkeen jännitys oli tiessään, ja Lahden naiset pelasivat hyvää peliä alusta asti. Jo viiden peliminuutin kohdalla Lahti oli siirtynyt 2-0 johtoon. Peli oli koko ajan Lahtelaisten hallussa, ja Helsinki saikin omiin nimiinsä vain kaksi maalia.

Lahti erottui ottelussa edukseen etenkin maapallotaisteluissa, jotka jaksettiin taistella loppuun asti. Etenkin Ulriikka "Riku" Lehto sai poimittua itselleen maapalloja todella hienosti. Puolustus pelasi hyvin yhtenäistä peliä, ja vanhojen konkareiden Kata Bitterin ja Anna Perttolan lisäksi myös uudet pelaajat näyttivät osaamistaan puolustuksessa. Kata ja Kaisa muun muassa näyttivät, että puolustajat voivat helposti nousta vastustajan maalille saakka - nämä naiset pistivät jalkaa toisen eteen ja toivat palloja hienosti jalalla hyökkäykselle. Puolustuksen viimeisenä linkkinä hääri maalivahtina pelannut Inka Ulaska, joka teki hienoja torjuntoja tolppien välissä.

Hyökkäyspeliin ei oltu suunniteltu sen kummempia kuvioita, sillä tarkoitus oli kehittää joukkueen yhteenpeluuta hyökkäysalueella. Maaleja tuuletettiin huikeat 13 kertaa, ja maalintekijöitä oli useita. Ekaa otteluaan pelanneet Sofia Tähtinen ja Erika Nykänen saivat hekin ujutettua pallon Helsingin maalivahdin ohi. Hyökkääjänä ottelussa pelannut Fanny Sutela pääsi maalitilanteisiin rennon itsevarmasti ja teki kolme maalia. Häkkiä heiluttivat Sofian, Erikan ja Fannyn lisäksi Jenni Vainionpää, Suvi Rantapuska, Iida Ulaska sekä Vilma Laaksonen.

Peli hitsasi joukkuetta yhteen, ja toi tarvittavaa itsevarmuutta kauden alkua ajatellen. Ei pidä kuitenkaan liikaa paukutella henkseleitä, sillä etenkin Chiefettesillä on varmasti paljon uusia jekkuja kauden alkaessa. Valmentaja Anna Rasa toteaa fiiliksiä kysyttäessä: "Hyvä fiilis, hyvä peli! Joukkue teki mitä sovittiin, ja uudet saivat ensimmäisen pelikokemuksensa. Vanhat pelaajat puolestaan pääsivät taas pelaamisen makuun. Tästä on hyvä jatkaa treenejä!

-Suvi Rantapuska-


31.3.2016 Fiiliksiä ennen harkkapeliä

LAHTI PREDATORS WOMEN vs. HELSINKI CHIFETTES-CHEROOKIES
Klo: 13.15, 2.4.2016 @ Mukkulan kuplahalli, Lahti

Predators Womenin ensimmäinen harjoitusottelu lähenee, onko joukkue valmis kohtaamaan Helsingin naiset? Valmentaja Anna Rasan mukaan joukkue on kehittynyt kevään aikana ja saanut myös itsevarmuutta pelaamiseen. Joukkuepeli toimii hyvin etenkin puolustuspäässä, jossa näemme hääräämässä vanhojen tuttujen lisäksi myös uusia tuttavuuksia. Kaudella 2016 aloittaneet pelaajat ovat tosin löytäneet pelipaikkojansa melkein koko kentän pituudelta: ainoastaan maalivahdin roolia ei ota tällä kaudella kukaan uusista pelaajista.

Helsingin naiset saapuvat siis lauantaina sekajoukkueella (cherookies&chiefettes) Lahteen pelaamaan Saalistajattaria vastaan. Kysyin valmentaja Anna Rasalta, mitä asioita hän näkee joukkueensa vahvuuksina. "Monipuolisuus ehdottomasti", Rasa vastasi. "Tavoitteena tässä harkkapelissä on parantaa joukkueen yhteenpeluuta ja saada uusille pelaajille pelikokemusta", hän jatkaa.

Lahden rosterissa nähdään varmaa osaamista kentän jokaisella alueella, aina maalitolppien välistä hyökkäykseen. Toki Helsingiltäkin löytyy kokemuksen tuomaa varmuutta - varmasti jännittävä peli siis tulossa.

Lahden lacrossenaiset ovat valmistautuneet tulevaan otteluun ahkeralla fysiikkatreenillä sekä treeneissä toisiaan tsemppaamalla. Keskiviikon treeneissä jaeltiin vielä uusille pelaajille vinkkejä peliin valmistautumiseen: älä syö mitään normaalista poikkeavaa ennen peliä, juo paljon, tankkaa ruokaa".

Peli pelataan Mukkulan kuplahallissa lauantaina 2.4.2016 noin kello 13:15 alkaen. Tervetuloa paikalle katsomaan naisten lacrossea ja kannustamaan kotijoukkue voittoon!


18.3.2016 Kapteenit kaudelle 2016 valittiin

Iida Ulaska sai kapteenin vastuun kaudelle 2016. Vara-kapteenina toimii Fanny Sutela. Joukkue äänesti kapteenistosta kauden aloittajaisissa 18.3 perjantaina. Onnea tuleviin haasteisiin molemmille.


1.1.2016: Fysiikkavalmennukseen vahvistuksia

Naisten fysiikkavalmennukseen saatiin vahvistuksia, kun kokenut fysioterapeutti Tiina Laitala-Leinonen on lupautunut tukemaan naisten harjoittelua  fysiikkatreenien suunnittelun osalta. Pelaajien ensimmäinen tehtävä oli juosta 30min juoksutesti vapaa-ajallaan. Seuraava testiosuus häämöttää jo ovella, kun 9.1 on vuorossa peep, ketteryys ja nopeustestit.16.12.2015: Alkeiskurssi saatiin päätökseen


Naisten alkeiskurssista jäi kiva maku suuhun, kun lajia kävi kuuden kerran aikana kokeilemassa 13 uutta mahdollista lacrossepelaajaa. Taas on siis lacrossetietoisuutta levitetty Lahden alueella. Näistä kokeilijoista yli puolet on tulossa seuraaviin joukkueen treeneihin jatkamaan lajin parissa. Voimme siis olla todella tyytyväisiä ja myös onnellisia tämän kurssin tuloksesta.
 


Naisten lacrossen alkeiskurssi 8.11 - 13.12.2015 Lahden Suurhallilla klo: 12.30-14.00

Lisätietoja löytyy uutisista tai klikkaa itsesi Facebook -tapahtuman sivuille tästä.

Tervetuloa mukaan!

Lacrossen naisten alkeiskurssi


Otteluraportti: 23.8.2015 HELSINKI CHEROOKIES vs. LAHTI PREDATORS WOMEN, @ Jyskän tekonurmi, Jyväskylä 

Jatkosarjan viimeinen peli pelattiin Jyskän tekonurmella Vaajakoskella lämpimänä loppuelokuun viikonloppuna. Heti ensimmäisestä vihellyksestä oli selvää että molemmat joukkueet olivat lähteneet taistelemaan jokaisesta pallosta. Pelin alussa Cherookies janosi voittoa enemmän ja aloittikin maalien tehtailun pian ensimmäisen vihellyksen jälkeen siirtyen 1-0 johtoon.

Tämän jälkeen Lahti heräsi mukaan peliin. Predattaret voittivat aloitukset itselleen hyvän keskikentän karvauksen ja maapallojen riistojen ansiosta. Keskikenttäpelaajat Johanna Peteri ja Ulriikka Lehto kuuluivat ehdottomasti päivän parhaimmistoon mikä näkyi loistavana keskikentän hallintana. Ensimmäinen puoliaika pelattiin täysin Predatorsin hyökkäyspäädyssä, jossa joukkue pyöritti peliä niin jalan kuin hienosti syötellen. Helsingin puolustus ei kuitenkaan antanut periksi helpolla ja vetopaikat olikin käytettävä harkitusti. Puoliajalle mentiin Predatorsien 1-7 johdossa.

Toisen puoliskon alku oli jälleen tahmea Lahden naisille. Keskikentän kova karvaus jatkui edelleen, mutta Cherookies pääsi väkisin puskemaan läpi lahtelaisten puolustuksesta. Helsinki oli nousukiidossa, mikä antoi Predattarille vielä enemmän aihetta saada pallo takaisin itselleen. Viimeisen kymmenen minuutin aikana Lahti tekikin neljä maalia, joiden tekijöinä olivat Anna Perttola, Johanna Peteri, Vilma Laaksonen ja Iida Ulaska. Hikinen ja nopeatempoinen peli loppui lukemiin 6 -13 Predatorssille. Lahden pelin parhaan pelaajan palkinnon sai ansaitusti Johanna Peteri.

Lahti selvitti näin tiensä Turusssa 5.-6.9.2015 pelattaviin Final Four –otteluihin, jota joukkue juhli LAX -kakulla ja tietenkin heti pukukopissa.

Lax-kakku

                                                                                                                            

Otteluraportti: 12.7.2015 LAHTI PREDATORS WOMEN vs. HELSINKI CHEROOKIES, @ Kisapuisto, Lahti

Lahti on kiistatta lacrossekaupunki! Sunnuntaina Suomen kesä näytti parastaan; alkuharmauden ja pienen sateen jälkeen aurinko vihdoin paistoi ja muistutti heinäkuun todellisuudesta. Helpon saavutettavuutensa ansiosta Kisapuistoon saapui miellyttävän paljon yleisöä seuraamaan kotiotteluita. Mikään ei palkitse paremmin kuin katsomosta kuuluvat tutut kannustusäänet!
Lahti Predators Womanille päivän koitos päättyi voitokkaasti luvuin 7-1! Selkeästä maalierosta huolimatta peli ei ollut kotijoukkueelle läpihuutojuttu, sillä vastustaja Helsinki Cherookies osoitti kehittymisensä tiukentuneena puolustuksena ja uskaliaampana hyökkäyspelinä.

Iida Ulaskan vetotilanneHelsinkiläisten vaarallinen hyökkäystilanne. Maalivahti Eeva Keto ohjaistaa puolustusta reagoimaan. Kuva; Esipuhe.fi

Ensimmäisellä puoliajalla Lahti Predatorsin naiset lankesivat hermostuneisuuttaan hätäilyyn, eivätkä ennalta sovitut hyökkäyskuviot ottaneet onnistuakseen toivotulla tavalla. Hienojen yksilösuoritusten vuoksi maalitili saatiin avattua, mutta vasta toisella puoliajalla mietintätauon jälkeen otteet rentoutuivat ja päästiin toteuttamaan sitä, mitä ennakkoon oltiin suunniteltu.

Ajoittain rakoillut puolustus saatiin hyvän kommunikaation ansiosta paikattua hienosti. Keskikenttä on osoittanut parannusta kuluneen kauden aikana ja tälläkin kertaa onnistuttiin karvaamaan jo ylhäällä sekä riistämään pallo itsellemme useita kertoja. Maapallotilanteiden voittamiseen tullaan jatkossakin keskittymään tiukasti, vaikka niissä onnistuttiinkin kohtuullisen hyvin. Kehityskohteeksi jäi hyökkäyspään yhteistyö, missä ajauduttiin helposti tuttuun ja turvalliseen pallon pyörittämiseen kaarella ilman todellisia haastoja.

Iida Ulaskan vetotilanneIida Ulaskan ilmava veto tuomittiin tyylikkyydestään huolimatta sääntöjen mukaan vaaralliseksi vedoksi. Kuva; Esipuhe.fi

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin kolme maalia tahkonnut, keskikentän ripeäjalkainen, Inka Ulaska.

Lahti Predators Women viettää vielä muutaman päivän ansaittua kesälomaa lajitreeneistä, minkä jälkeen alkaa sinnikäs harjoittelu kohti seuraavaa kohtaamista Helsinki Cherookiesin kanssa Jyväskylässä 23. elokuuta.

                                                                                                                           

Otteluennakko: LAHTI PREDATORS WOMEN - HELSINKI CHEROOKIES 12.7.2015 @ Kisapuisto, Lahti

Kotiottelu lähestyy ja Lahti Predators Women valmistautuu kohtaamaan Helsinki Cherookiesin toistamiseen tällä kaudella. Toukokuinen kauden avauspeli päättyi Lahden voittoon 3-10 ja pelistä jäi Lahden saalistajattarille hyvä mieli sekä halu saalistaa lisää onnistumisia niin joukkueena kuin yksilöinäkin.

Cherookies on osoittanut selvää kehitystä kauden aikana siinä missä Predators naisetkin, joten tulevaan otteluun ei kotijoukkueen osalta lähdetä henkseleitä paukutellen, vaan asetetaan ennalta treenattuja kuvioita käytäntöön. Helsinki Cherookies on Predattarille mieluinen vastus, koska joukkuepelaamista päästään toteuttamaan sähäkästi sekä puolustus- että hyökkäyspäässä.

Otteluun lähdetään innolla, hyvällä meiningillä ja eritoten nauttimaan pelistä. Hienoa päästä jälleen näyttämään kotiyleisön eteen mistä tässä lajissa on kyse! Tervetuloa sunnuntaina Kisapuistoon seuraamaan kun Predators Women päästää Pedon irti!

Treenit viisi päivää ennen peliä

                                                                                                                            


Otteluraportti: 6.-7.6.2015 @ Helsinki

Kauden toinen peliviikonloppu pelattiin Käpylän urheilupuiston jenkkifutiskentällä. Lauantaina vastaan asettui Turku Titans Ladies ja sunnuntaina taas viime kauden kultamitalisti Jyväskylä Queens. Edellisistä peleistä oli kuitenkin ehtinyt kulua jo neljä viikkoa, joten Predattaret suorastaan kihisivät päästä pelaamaan.

Lauantai 6.6. Lahti Predators Women – Turku Titans Ladies

Turku Titans aloitti räväkästi iskemällä maalin, kun peliä oli ehtinyt kulua alle puoli minuuttia. Predattaret pysyivät kuitenkin kylmäpäisinä ja seuraavat 15 minuuttia pelistä olikin pääosin Lahden hallintaa. Kentällä kajahti, kun Predatorssien ensimmäisen maalin tykitti Fanny Sutela. Seuraavista Lahden maaleista vastasi Suvi Onne ja Jenni Vainionpää, jotka siivittivät lahtelaiset 3-2 johtoon. Ensimmäisen jakson loppu oli tasaisesti puolustus- sekä hyökkäyspäässä ja tauolle siirryttiin turkulaisten johtaessa lukemin 4-7.

Pelikatko. Tuomari Sinikka ijäs ohjaa pelaajat oikeille paikoilleen.

Toisessa erässä nähtiin dramaattisia kaatumisia, poikittaisia mailoja ja tietysti maaleja. Turku oli skarpannut puoliajan aikana ja pyöritti peliä pitkään Lahden päädyssä. Iida Ulaskan ja Fanny Sutelan taidokas yhteistyömaali antoi kuitenkin pedoille uutta virtaa ja pisti Titansit hetkeksi tiukoille. Yhden vaihtopelaajan turvin kentälle saatiin hetkellisesti tuoreempaa jalkaa. Pelin viimeiset kymmenen minuuttia oli puhdasta taistelua, jonka aikana Lahti pääsi tekemään kolme maalia. Lahtelaisten voitontahtoa ei tarvinnut kyseenalaistaa yhä kiihtyvässä pelitahdissa, vaikka turkulaiset pääsivätkin rankaisemaan vielä muutaman maalin verran. Vilma Laaksonen veti tarkasti Lahden 11 maaliin kellon ollessa jo kentällä, mutta turkulaisten väkevä etumatka oli kuitenkin liikaa. Ottelu päättyi 11-17 Turku Titansien voittoon. Fanny Sutela palkittiin Predators Womenin parhaana pelaajana.

Sunnuntai 7.6. Jyväskylä Queens – Lahti Predators Women

Sunnuntaina vastassa oli Jyväskylän pinkkimusta Queens. Hyvin tuulinen aamupäivän peli alkoi Jyväskylän maalitilin avauksella, jonka jälkeen peli sijoittuikin pääosin Lahden puolustuspäätyyn. Maalivahti Eeva Kedon huikeat torjunnat ja avaukset loivat pedoille kuitenkin mahdollisuuksia nopeisiin vastahyökkäyksiin. Hyökkäyksessä kova yrittäminen toi tulosta ja Heta Tuunanen pääsi tekemään Lahden ainokaisen maalin. Ensimmäisen puoliskon viimeiset kaksi minuuttia lahtelaiset joutuivat pelaamaan alivoimalla jäähyrangaistuksen seurauksena. Puoliajalle siirryttiin jyväskyläläisten 11-1 johdossa.

Maalieron ei annettu häiritä toiseen erään siirryttäessä. Puolustuspäädyn peli sujui huomattavasti paremmin kuin ensimmäisessä erässä. Asenteella ja hammassuojia purren väsyneet lahtelaiset pelasivat pelin kunnialla loppuun asti. Yrityksestä ja puurtamisesta huolimatta Jyväskylä Queens vei ottelun selkein lukemin 17-1. Parhaan pelaajan palkinnon lahtelaisista sai ansaitusti Inka Ulaska.