BOX MONKEYS

Box Monkeys on Lahtelainen box lacrosse-joukkue, joka pelaa box lacrossen SM-sarjaa. Se on osa Lacrosse Lahti Ry:tä. Suomessa on lacrossea pelattu 2000-luvulta lähtien, mutta kaukalossa pelattava box lacrosse on uudempi laji Suomessa. Sitä alettiin pelaamaan Suomessa 2013, jolloin sarjassa pelasi neljä joukkuetta (Lahti Box Monkeys, Turku Titans, Helsinki Chiefs ja LTU). Ensimmäisenä vuonna Lahtelaiset hieman muiden yllätykseksin pokkasi Lahti Lacrossen Ry:n ensimmäisen mitalin kun se hävisi finaalin Turku Titansille. Toinena vuonna joukkueita SM-sarjassa oli jo kuusi (Lahti Box Monkeys, Turku Titans, LTU, Uusimaa Capitals, Vaasa Sons of Odins ja Oulu Saints). Menestystarina sai jatkoa kun apinalauma vei finaalin Lahden SOL-areenalla jatkoajalle, mutta jatkoajan ensiminuuteilla Titans painoi voittomaalin ja nappasi toisen box lacrossen Suomen mestaruutensa.

Enimmistö joukkueesta pelaa myös perinteistä ulkona pelattavaa field-lacrossea Lahti Predatorsissa. Lajeissa on jonkin verran samaa, samat varusteet, molemmissa tarvitaan pelaajalta samoja teknisiä ominaisuuksia, mutta muuten pelit ovat täysin eri pelejä. Siinä missä Field-lacrossessa taktinen pelikirja on pelin perusta, mennään box-lacrosse enemmänkin vauhdilla ja laidoissa rytisee.

Kuva logosta_uusi

TULEVAAN KAUTEEN

Box Monkeys
SM hopeaa vuosina 2013, 2014, 2015 ja 2016

BOX-LACROSSE

Box-lacrosse on mahtava pallopeli. Siinä yhdistyvät lacrosse ja jääkiekko. Box-lacrossea pelataan jääkiekkokaukalossa, alustana toimii muovimatto, betonilattia, tekonurmi tms. Kentällä on samanaikaisesti jääkiekosta tuttuun tapaan 5 kenttäpelaaja + maalivahti per joukkue.
Pelaajilla on tutut lacrossevarusteet kypärä, hanskat, hartiasuojat, kyynärsuojat ja maila. Useat pelaajat käyttävät myös kylkisuojia. Field-lacrossesta (ulkolacrossesta) poiketen maalivahdilla on suuret ja vahvat suojat. Maalivahdin varusteisiin kuuluu samaan tyyliin kuin kiekossa kypärä, rintapanssari, hanskat, housut, suuret ”polvarit” ja maila. Torjuntatyylikin on melko saman tyyppinen kuin jääkiekossa. Peli on hyvin vauhdikasta ja fyysistä.
Maailmalla arvostetuin box-lacrosse-liiga on Amerikassa ja Canadassa pelattava NLL. (National Lacrosse League) NLL:n finaali keräsi jopa 15 000 katsojaa. Canadassa peli on hyvin suosittua ja juniori-iässä hyvin monet jääkiekkoilijat pelaavat sitä kesälajinaan.